Vi söker förskollärare till vår fina förskola!

Vi söker dig som vill vara en del i ett kreativt, engagerat, positivt, professionellt och ambitiöst gäng och tillsammans med oss arbeta för att ”’Himlabacken är och blir den bästa förskolan”!

Förskolan Himlabacken öppnade på Grönedegatan i centrala Kisa i januari 2013. Himlabacken är en Reggio Emilia inspirerad friförskola som drivs i enlighet med Skollagen (2010:800) och Läroplanen för förskolan Lpfö 98, reviderad 2016. Himlabacken huserar i fina och öppna lokaler där det tidigare varit en frikyrka, lokaler som passar perfekt för vår verksamhet. I anslutning till lokalerna finnas det en fin och kreativ utegård, där barnen leker, lär och kopplar av.

Himlabacken drivs av företaget Nilswiks förskolor AB, som är ett familjeföretag. Hjärtverksamheten är att utbilda barn i våra förskolor med uppdraget: ”att bidra till en bra start i livet”.

Himlabacken är en förskola som arbetar med ett Reggio Emilia-perspektiv där barnens trygghet och möjlighet att bli sedda som enskilda och unika personer sätts i fokus. Vi utgår från det kompetenta, undersökande och nyfikna barnet. På Himlabacken finns i dag tre avdelningar; Solstrålen, Vattendroppen och Snöflingan. Maten är också en viktig del av vårt koncept och vi har en egen matpedagog som tillagar all mat från grunden.

Arbetsuppgifter:

Du är väl förtrogen med förskolans reviderade läroplan och ska tillsammans med dina kollegor planera, genomföra, följa upp och utvärdera verksamheten i enlighet med Läroplanen för förskolan.

Du ska i den dagliga verksamheten se och uppmuntra alla barn till ett eget lärande. Du utmanar barnen att utvecklas genom att lyssna och reflektera över deras tankar för att skapa inspirerande utmaningar och inkluderande och kreativa lärmiljöer. Att ge barnen stort utrymme att påverka sin dag och sitt lärande är en viktig del av ditt arbete. Du ser barnet som kompetent och utmanar och inspirerar barnet till eget lärande. Du är en medforskande, närvarande pedagog.

Du ska vara intresserad av ett dokumenterande arbetssätt. Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om det egna arbetet i förskolan. Med hjälp av pedagogisk dokumentation synliggör och reflekterar du, dina kollegor och barnen över förhållningssätt och lärandeprocesser. Dokumentationen används för att förstå och fatta nya beslut.
Vi söker dig som:

– är utbildad förskollärare.

– har arbetat eller är intresserad av att arbeta enligt den pedagogiska filosofin Reggio Emilia.

– har ett mycket positivt förhållningssätt mot barn, föräldrar och kollegor.

– är ansvarsfull, engagerad och kvalitetsmedveten.

– är ambitiös, lyhörd, nyfiken och flexibel.

– är professionell i bemötandet med barn, föräldrar och kollegor.

– har mycket god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i arbetslag.

Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Blankett för beställning av utdrag ur belastningsregistret hittar du på www.polisen.se

Är du intresserad av att arbeta hos oss skickar du in din ansökan med CV, personligt brev och löneanspråk till maria.gunnarsson@nilswiks.se Urvalet sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Företaget satsar på friskvård, utbildning, arbetskläder, inflytande, trivsel m.m. – för oss är DU som medarbetare viktig!

Tillträde 13 augusti 2018.

100 % tillsvidare. Fast månadslön.

Vid frågor kontakta: Förskolechef Maria Gunnarsson. maria.gunnarsson@nilswiks.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

Vi söker vikarier!

Förskolan Himlabacken är en Reggio Emilia inspirerad friförskola som drivs i enlighet med Skollagen (2010:800) och Läroplanen för förskolan Lpfö 98 – reviderad 2016. Vi ligger centralt i Kisa med närhet till samhälle, kultur och skog. Himlabacken huserar i en före detta kyrka, lokaler som passar perfekt för vår verksamhet. I anslutning till lokalerna finns en stor trädgård där barnen leker, lär och kopplar av.

Himlabacken är en förskola som jobbar med ett Reggio Emilia-perspektiv där barnens trygghet och möjlighet att bli sedda som enskilda och unika personer sätts i fokus. Maten är också en viktig del av vårt koncept och vi har en egen matpedagog som lagar vår mat på plats.

Vi söker just nu personer som är intresserade av att arbeta hos oss som timvikarie i barngrupp, kök och städ.

Är du intresserad? Ring/maila till vår vikariesamordnare och boka ett möte.

Ramona Krantz, 0494-101 01

ramona.krantz@palmlunds.se