Vår tanke är att Himlabacken ska vara den perfekta förskolan, en förskola där barnen älskar att vara och föräldrarna känner trygghet. Vårt recept för detta är; Bra lokaler, de bästa pedagogerna, hemlagad mat och en utvecklande pedagogisk plattform. Dessutom ger vi föräldrarna goda möjligheter att vara med och påverka verksamheten genom föräldramöten, utvecklingssamtal, föräldradagar/kvällar, fixarkvällar etc.

Himlabacken huserar i en före detta kyrka, lokaler som passar perfekt för vår verksamhet. I anslutning till lokalerna finns en stor gård/trädgård där barnen leker, lär och kopplar av. Vi spenderar mycket tid utomhus och de barn som sover under sin dag hos oss gör det utomhus, vi har nämligen märkt att nästan alla barn sover bättre ute i friska luften.

Förutom att vara ute i trädgården/på vår gård drar vi ofta iväg på utflykt tillsammans med barnen. Skogen är en utmärkt plats för lek och lärande, där naturen bidrar med lekplatser, saker att fundera på och inte minst inspiration. Vi besöker även våra närmiljöer såsom biblioteket, torget, lekplatser etc.

Vi är även inomhus, i vår unika, kreativa och öppna miljö. All lek och allt lärande bygger i grunden på etablerade och framgångsrika koncept, till exempel Reggio Emilia, och våra lokaler passar som handen i handsken.

Vi har en egen matpedagog, Birgitta, som lagar all mat i vårt eget kök. Färska råvaror tillagade med omsorg ger god och sund mat fylld av energi.

På Himlabacken går barnen från 1 års ålder till och med 5 år/ 6 år dvs. till barnet börjar i förskoleklass.

Vår utvecklande pedagogiska plattform är ett alternativ och komplement till den kommunala förskolan i Kisa, välkommen!