Oktober 2013:

Babblarna

Under höstterminen arbetar Solstrålarna med Babblarna. Barnen får möta Babblarna i böcker, sång, figurer samt på våra Ipad. Ett material som verkligen skapar glädje och nyfikenhet hos barnen.

Babblarna är ett språkmaterial baserat på Karlstadmodellen.

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra”

(Lpfö -98 rev. 2010)

Babblarna är ett färgglatt gäng som tagit Sverige och Skandinavien med storm. Babblarnas video på Youtube har flera miljoner tittar och fler och fler faller för våra egna favoritfigurer. Men Babblarna är ju så mycket mer än ett gäng skojiga sötnosar! Babblarna är väl genomtänkt språkträning. Inte bara för att de faktiskt hjälper till i språkutvecklingen, utan för att de gör det utan att man tänker på det. I leken med Babblarna, Babblarnas namn och deras speciella sätt att prata, så utvecklas språket. Fantastiskt, eller hur? Den pedagogiska plattformen är Karlstadmodellen och språkträningen riktar sig till barn i tidig språkutveckling. Babblarna älskas av alla och det fina är att varken barn eller vuxna tänker på att det är just språkträning det handlar om i leken och äventyren i Babblarnas värld. Babblarna pratar sitt eget språk som helt bygger på ljudet i deras namn. Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata tränas effektivt förmågan att använda betoningar och melodi i språket. Med hjälp av Babblarna övas samspel och möjligheterna till språkutvecklande lekar är oändliga”. (www.hattenforlag.se, 29/10-2013)

 

  • Babblarna4
  • Babblarna2
  • Babblarna5
  • Babblarna
  • Babblarna3
  • Babblarna1